Őszödi beszéd

MSZP-szóvivő: a szocialisták inkább az emberek problémáival foglalkoznak

Az MSZP - bár megérti az újságírók kíváncsiságát - az őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügye helyett az emberek problémáival szeretne foglalkozni - mondta Török Zsolt szóvivő csütörtökön, hozzátéve: sem a Heti Válasz, sem Szabó Bálint nem tudta bizonyítékokkal igazolni a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos állításait.

2013.05.23 17:25MTI

A szocialista párt szóvivője több újságírói kérdést kapott sajtótájékoztatóján azután, hogy Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a hetilapnak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült, az év szeptemberében nyilvánosságra hozott hangfelvételt.

Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés exelnökére illik a leírás, akik mindannyian cáfolták, hogy közük lett volna a kiszivárogtatáshoz.

Török Zsolt erre reagálva mindössze annyit mondott: amíg azt, hogy fideszes politikusok egymás között értékelték a trafikokra pályázók névsorát, hangfelvétel támasztja alá, a Heti Válasz és Szabó Bálint nem mutatott be bizonyítékot állításaik alátámasztására.

Az MTI kérdésére, befolyásolja-e az MSZP és a DK viszonyát, hogy Szabó Bálint a Gyurcsány-párt politikusa, Török Zsolt azt mondta: nincs napirenden ez a kérdés a két párt között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.