Trafikpályázat

Kósa: több száz, baloldalhoz köthető és tucatnyi jobbikos győztes van

Kósa Lajos visszautasította azt a vádat, hogy politikai alapon választották ki a dohányboltokra kiírt pályázat nyerteseit.

2013.05.02 18:14MTI

Kósa Lajos szerint a "nagy számok törvényéből következik", hogy számtalan fideszes kötődésű ember is nyert a pályázaton. A Fidesz 2010-ben nagyságrendekkel több önkormányzati képviselői és polgármesteri helyet nyert, mint az MSZP, a Jobbik vagy az LMP, ezért "sokkal több embernek, valószínűleg sokkal több kapcsolata is van, és már csak véletlenszerűen is sokkal többen lehetnek ebben a listában" - mondta. 

Hangsúlyozta: "teljes képtelenség" politikai összefüggést keresni; bármilyen statisztika, és az ellenkezője is kimutatható az adatokból. Kis ügyességgel akár az is, hogy a vidéken elő Fradi-szurkolók nyertek a legnagyobb számban - mondta Kósa Lajos. Kijelentette: "semmifajta, néven nevezhető politikai orientáció" nem volt a kiválasztásnál, több száz baloldali kötődésű ember nyert, és "nyilvánvaló jobbikos kötődésű" trafiknyertesek is vannak tucatjával. 

Példákat sorolva elmondta: Dombóváron Albert Barbara Mária nyert, aki a korábbi MSZP-s dombóvári polgármester élettársa volt. Tamásiban Balassa Zoltán győzött, aki a korábbi baloldali vezetésű település alpolgármestere volt, de nyert trafikot Gyenesei István volt önkormányzati miniszter sajtósának felesége is.
 
Szigethalmon egy jobbikos önkormányzati képviselő, Mihályiban pedig szintén a Jobbik legfontosabb támogatója, más településeken pedig Boldvai László MSZP-s képviselő kampányvezetője, illetve Karsai József korábbi szocialista képviselő kampányfőnöke nyert - közölte. Kérdésre válaszolva kijelentette: a Fideszben nem végeztek gyűjtést, ezek azok az adatok, amelyek "szórványosan bejöttek a pártszékházba", ugyanakkor volt olyan is, aki azért telefonált be, mert bár "ezer éve" a Fidesznek gyűjt kopogtatócédulát, mégsem nyert trafikot.
 
Arra a felvetésre, hogy nyilvánosságra hozzák-e pályázatokat, Kósa Lajos azt mondta: ehhez minden pályázónak hozzá kellene járulnia adatai nyilvánosságához. Szerinte a nyilvánosságra hozatal komoly egyéni sérelmeket okozna, de ha Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének más az álláspontja, akkor annak megfelelően járnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.