P. félt attól, hogy a baloldal veszít

P.-Laborc - a Fidesz szerint megegyezik a nyilvános leirat és az eredeti hangfelvétel

A bizottság tagjai külön-külön hallgathattak bele a két felvételbe.

2013.04.29 11:37MTI

A Fidesz szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai hétfő délelőtt személyesen győződhettek meg arról, hogy a P. Tamás és Laborc Sándor találkozóiról szóló, nemrég nyilvánosságra hozott leiratok tartalma megegyezik a két megbeszélést tartalmazó eredeti, vágatlan hangfelvételen hallhatókkal.

Erről Csampa Zsolt, a testület fideszes tagja beszélt újságíróknak azt követően, hogy a bizottság több tagjával belehallgathattak az eredeti hangfelvételekbe a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat épületében.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a közzétett leiratokban "nincsen se csűrés, se csavarás", az abban foglaltak szó szerint megegyeznek azzal, amit a képviselők hétfőn meghallgathattak. Tájékoztatása szerint a bizottság tagjai külön-külön hallgathattak bele a két felvételbe, amelyben nem voltak kisípolva a leiratokban kitakart nevek.

Hozzátette, a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésére alakítja ki álláspontját az ügy további teendőiről, a hangfelvétel nyilvánosságra hozásáról pedig a belügyminiszternek és az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kell döntenie.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal az előző héten oldotta fel a P. Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással P. Tamás és Laborc Sándor, két másik személy társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a P.-től származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, P. félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.