Hol lehet az igazság?

Laborc "szerepet játszott" mikor P. Tamás "nyomatta" a szöveget

Laborc Sándor állítása szerint a P. Tamással folytatott beszélgetésein szerepet játszott; új interjújában az NBH volt főigazgatója azt is kifejtette: törvényesen, a szakma szabályait betartva tette, amit ott és akkor helyesnek gondolt.

2013.04.27 07:36MTI

"Szerepet játszottam, ahogy hasonló szituációban a világ bármelyik titkosszolgálatának a munkatársa tette volna. Lehet fintorogni, de ez ilyen szakma" - fogalmazott a Népszabadságnak adott interjúban.

Hangsúlyozta azt is, hogy a találkozók idején, 2008-ban P. Tamás ellen semmiféle büntetőeljárás nem folyt, az erkölcsi bizonyítványa rendben volt, nemzetbiztonsági szempontból releváns információt nem találtak róla. "Rendőri korrupcióról szóló információkkal jelentkezett, nem tehettük meg, hogy nem állunk szóba vele" - mondta Laborc Sándor.

A volt főigazgató leszögezte: azért is találkoztak nyilvános helyen, hogy egyértelmű legyen: sem a kapcsolatfelvétel tényével, sem az ott elhangzottakkal nem kívánnak "mutyizni". Hozzátette: P. Tamás "nyomatta a mentsük meg a baloldalt szövegét, én meg azt próbáltam megértetni, hogy minket a döntéshozók kábítószerrel, vesztegetéssel, zsarolással való törvénytelen befolyásolása és hasonló információk érdekelnek, már ha vannak ilyenek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.