Több pontból álló javaslatot dolgozott ki

Nyíregyházi iskolaügy: egyezséget javasolt Balog Zoltán

Egyezségi javaslatot dolgozott ki a perben álló felek megegyezése érdekében a nyíregyházi görög katolikus iskola ügyében Balog Zoltán. Az emberierőforrás-minisztert tanúként hallgatják meg az iskola bezárását kezdeményező Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, illetve a Hajdúdorogi Egyházmegye és az önkormányzat közötti polgári peres eljárásban.

2013.04.23 12:47MTI

A tárgyaláson elmondta: a megegyezés érdekében egy több pontból álló egyezségi javaslatot dolgozott ki, az Emberi Erőforrás Minisztérium pedig készen áll arra, hogy a megállapodásban rá háruló feltételeket megteremtse.
 
Az alapítványnak más ügyekben akár segítő is lehet a tevékenysége, de a szerepük "ebben az ügyben káros, és hátráltatja azt a munkát, amit az egyház elkezdett" - fogalmazott az emberi-erőforrás miniszter. "Csalódást okozott nekem, hogy ezek után az alapítvány elutasította az egyezséget és itt a tárgyalóteremben kell nekünk egyfajta ingyencirkusz keretében keresni az igazunkat," hiszen erre itt sokkal kevesebb az esély, mint tárgyalótermen kívül - mondta. 

Mint hozzátette: igenis van egy olyan keskeny út, amelyen összetalálkozhat a felzárkózás és a szegregáció kizárásának érdeke, valamint az a roma pasztorációs munka, amelyet az egyház végez a Huszár-telepen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.