Folytatódik a per

Nyíregyházi iskolaügy: tanúként hallgatják meg Balog Zoltánt

A tanúként beidézett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter meghallgatásával folytatódik kedden a Nyíregyházi Törvényszéken a helyi görög katolikus iskola bezárását kezdeményező Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, illetve a fenntartó Hajdúdorogi Egyházmegye és az önkormányzat közötti polgári peres eljárás.

2013.04.23 10:58MTI

A társadalmi felzárkózásért és oktatásért is felelős tárcavezető Kocsis Fülöp megyés püspök társaságában öt perccel tíz óra előtt érkezett meg a törvényszék Toldi utcai épületéhez. Balog Zoltán kezet fogott a bíróság előtt csoportosuló, a telepi iskolába járó gyerekek szüleivel, majd a Cigány Hallgatók Hálózatának transzparensekkel demonstráló tagjainak egyikével is. 

A jogvédő szervezet azért indított pert, mert álláspontja szerint az iskolát az önkormányzattól 2011-ben átvevő egyházmegye a romák lakta Huszár-telepen lévő iskolában "szegregált oktatást folytat", és a roma gyermeket oktató iskola "akadályozza a telepen élők integrációját, illetve társadalomba való beilleszkedését." 

A tárgyalásra megérkezett Mohácsi Erzsébet, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány elnöke is, akit a bíróság előtt összegyűlt szülők csoportjából többen kiabálással, szitkokkal fogadtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.