Havazás

47 ezren vannak áram nélkül Szabolcs és Hajdú megyében

Már 47 ezer a rossz időjárás okozta vezetékszakadások miatt áram nélkül maradt fogyasztók száma Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében.

2013.03.14 23:11MTI

A szolgáltató E.ON Zrt. Szóvivője, Egyházi Nikoletta elmondta: a viharos erejű szél és az eső miatti jegesedés, illetve a fakidőlések következtében jelentkező vezetékszakadások miatt délután még húszezer volt az áram nélkül maradt fogyasztók száma a Nyíregyházától északra fekvő területen, a Nagyhalász-Ibrány-Rakamaz háromszögben lévő településeken.

Azóta tovább nőtt az üzemzavarral érintett térség, az esti órákra Szabolcs megye Tiszántúli részén, sőt Nyíregyházán kisebb időre, majd a megyeszékhelytől délre, dél-keletre, Újfehértó és Nagykálló körzetében is megszűnt az áramszolgáltatás.

Az üzemzavar átterjedt a szomszédos Hajdú-Bihar megye északi, észak-keleti részére is, így a két megyében 20 óra körül már 47 ezer fogyasztónál volt áramkimaradás.

A szóvivő tájékoztatása szerint az E.ON Zrt. - amely készült az előre jelzett rossz időjárásra, s ezért megerősítette hibaelhárító szolgálatát - nagy számú alvállalkozót is bevont az üzemzavar elhárításába. A javításon dolgozó szakemberek - emelte ki Egyházi Nikoletta - rendkívül rossz időjárási viszonyok közepette végzik munkájukat. A viharos erejű szél mellett a villanyoszlopokra és a vezetékre lerakódott vastag jéggel is meg kell küzdeniük, így lassabban haladnak a munkálatokkal.

A számítások szerint éjjel, sőt péntek reggel és délelőtt is valószínűleg még dolgozniuk kell a szakembereknek, hogy valamennyi településen ismét zavartalan lehessen az áramszolgáltatás - mondta az E.ON Zrt. szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.