Előadások a mentőcsapat tevékenységéről

Megalakulása óta először toboroz a HUNOR

A nemzetközi minősítés megszerzése, tavaly október óta először tart toborzást a katasztrófavédelem hivatásos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet, február 22-én, Budapesten és Szombathelyen.

2013.02.21 07:56Havariapress

A nemzetközi minősítés megszerzése, tavaly október óta először tart toborzást a katasztrófavédelem hivatásos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet pénteken, Budapesten és Szombathelyen.

A toborzást a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi, de a szomszédos megyékből is várják a tűzoltókat.

A HUNOR mentőszervezet tagjai hivatásos állományú tűzoltók, akik több éves szakmai tapasztalattal vagy több speciális szakképzettséggel rendelkeznek.

A program keretében a jelentkezők előadásokat hallgathatnak meg a mentőcsapat tevékenységéről, valamint a jelentkezőkkel szemben támasztott szakmai, fizikai és pszichikai követelményekről.

Megismerkedhetnek továbbá a városi kutatás-mentés során alkalmazott eszközökkel és védőfelszerelésekkel, amelyek alkalmazását egy szimulált földrengés utáni helyzetben be is mutatják a mentőszervezet tagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.