Külföldön is végez majd mentőtevékenységet

Megalakult a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet

Ünnepélyes eskütételt követően vasárnap megalakult a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet, amely belföldön és külföldön is végez majd mentőtevékenységet.

2012.07.15 12:20MTI

Pintér Sándor belügyminiszter a bátrak között is a legbátrabbaknak nevezte köszöntőjében a most megalakult szervezet tagjait. Mint mondta, a Hunor mentőszervezet Magyarország legnagyobb hivatásos, önkéntes mentőcsapata, amelynek tagjai külföldön is helyt fognak állni.

A budai Várban rendezett ünnepségen a mentőszervezet csaknem kilencven tagja tett esküt a nemzeti lobogó, az alaptörvény egy példánya és a Szent Korona másolata előtt. A Hunor létszáma 2013-ra a tervek szerint meghaladja majd a kétszázat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.