Robog a 2-es villamos a megvalósulás felé

MSZP: a szocialista kormány támogatja Debrecent

A szocialista kormány támogatja Debrecent: robog a 2-es villamos a megvalósulás felé - kommentálták a kormány szerdai döntését debreceni szocialista önkormányzati képviselők sajtótájékoztatón.

2008.06.18 18:12MTI

Varga Zoltán és Szathmári Károly közölte: az eddigi előkészítő folyamatokban is egyöntetűen támogatott projekt ezennel Magyarország minden döntési pontján zöld utat kapott. A szocialista kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy támogatja a Debrecen Megyei Jogú Város és a Debreceni Közlekedési (DKV) Zrt. által benyújtott nagyprojekt megvalósulását, a 2-es villamoshálózat megvalósulását.

Ennek értelmében a projekt elszámolható költsége összesen 17,6 milliárd forint, amelyből 13,4 milliárd európai uniós támogatás, 2,3 milliárd állami társfinanszírozás, míg Debrecen hozzájárulása 1,8 milliárd forint. Varga Zoltán hozzátette: a kormány arról is döntött, hogy a továbbiakban mind a nagyprojektek, mind a kiemelt beruházások bírálati rendszerét úgynevezett gyorsító csomaggal egyszerűsíti. Mintegy harminc jogszabály változtatásával csökkentik az adminisztrációt, egyszerűsítik az engedélyeztetési eljárást, és lehetővé teszik az építés-kivitelezés folyamatának felgyorsítását.

Ezekkel a döntésekkel a nagyberuházásokat a szocialista kormány nem leállítani fogja, hanem éppen ellenkezőleg, felgyorsítja - mutatott rá a képviselő. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv közlekedéssel és infrastrukturális fejlesztésekkel foglalkozó operatív programja 163 milliárd forint támogatási összeg lehívását biztosítja. Ebből tekintélyesnek mondható az a közel 16 milliárd forint, melyet Debrecen város egyik legfontosabb közösségi közlekedési ügye, a villamoshálózat fejlesztése kap - fűzte hozzá Szathmári Károly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.