Az egri Eszterházy Károly Főiskola mellett

Alkalmazott tudományok főiskolája címet kapott a BGF

Alkalmazott tudományok főiskolája minősítést adott a Budapesti Gazdasági Főiskolának (BGF) az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

2013.02.12 17:06MTI

Sándorné Kriszt Éva rektor szerint a tárca döntése megerősítette, hogy jó irányba haladnak, és a BGF meghatározó intézménye a hazai felsőoktatásnak - közölte a főiskola kedden.

A közlemény szerint ezt a minősítést az a főiskola kaphatja meg, amely hallgatóinak kiváló, gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazodó, jól használható képzést nyújt, továbbá kutatási tevékenységet folytat az alkalmazott tudományok területén, valamint széles körű nemzetközi együttműködést alakított ki más oktatási intézményekkel.

A nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló, a Magyar Közlönyben február 5-én megjelent kormányrendelet szerint alkalmazott tudományok főiskolája minősítéssel legfeljebb két főiskola rendelkezhet egyidejűleg egy minősítési időszakban. A címet a Budapesti Gazdasági Főiskola mellett az egri Eszterházy Károly Főiskola nyerte még el a 2013 és 2016 közötti minősítési időszakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.