Egyetemi és főiskolai tanárok vehették át

Cornelius-díj a keresztény szellemiségű kultúra terjesztőinek

A keresztény szellemiségű kultúrát terjesztő, kiemelkedő felsőoktatási munkát végző egyetemi és főiskolai tanárok vehetik át a Cornelius-díjat szombaton, Budapesten.

2012.01.07 00:36MTI

Az elismerést Kuminetz Géza egyetemi, Fülöpné Erdő Mária főiskolai és Kukorelli István egyetemi tanárnak ítélte a védnöki testület - mondta el Pajor András, a díjat alapító Keresztény Kulturális Akadémia (KKA) elnöke pénteken.
   
Kuminetz Géza jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar doktori iskolájának oktatója, Fülöpné Erdő Mária az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktatója, Kukorelli István pedig a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszékének vezetője.
   
Az ünnepségen a díjról Jókai Anna, a Keresztény Kulturális Akadémia védnöki testületének tagja beszél, az elismeréseket Pajor András adja át.
   
A Cornelius-díjat a KKA Operatív Bizottsága alapította idén azzal a céllal, hogy elismerjék a keresztény szellemiségű kultúra terjesztőinek tevékenységét. Ebben az évben a felsőoktatási munkában kiemelkedő három embernek ítélték oda az elismerést. A díjat Kornéliusz századosról nevezték el, aki az Apostolok cselekedeteinek 10. fejezete szerint az első pogányságból megtért tanúságtevő volt - olvasható az akadémia honlapján.
   
"A Keresztény Kulturális Akadémia célja a keresztény szellemű nemzeti kultúrának mint folyamatos, legfontosabb fenntartó erőnek népszerűsítése, elsősorban a ma élő, ezt szolgáló géniuszok baráti összefogásával, valamint országos és határon kívüli magyar közösségek regionális bevonásával" - olvasható az ismertetőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.