Közgép, E.ON

DK: feleslegesen pazarol milliárdokat a kormány

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány milliárdokat költ el feleslegesen.

2013.01.18 12:38MTI

Varju László a Közgép Zrt. által elnyert útfelújítási tendert és az E.ON gázüzletágának tervezett megvételét bírálta pénteki sajtótájékoztatóján.

A független képviselő elmondta, hogy a DK korábban egy úgynevezett pazarlásszámlálót indított, ami szerint a kormány már több mint 1060 milliárd forintot költött el feleslegesen.

A DK politikusa közölte: a felesleges kiadások között azt is fel kell majd tüntetniük, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. újabb milliárdos megbízáshoz jutott.

Szóvá tette, hogy a "kormány kedvenc szakszervezete", a Liga Szakszervezetek 1,6 milliárd forintos megbízást kapott arra, hogy "maga alá gyűjtsön" olyan szervezeteket, amelyekkel társadalmi párbeszédet lehet majd folytatni.

Szerinte semmi nem indokolja az E.ON gázüzletágának megvásárlását és az arra szánt közel nyolcszázmillió eurós összeg jelentősen több a gáztározók becsült értékénél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.