Közgép

Szabó Rebeka megkezdte a közérdekű munkát

Megkezdte a rá kirótt közérdekű munka elvégzését Szabó Rebeka, az LMP képviselője.

2012.12.12 14:56MTI

A politikust százezer forintra büntették, miután frakciójuk több tagjával és a párt aktivistáival együtt a nyáron behatoltak a Közgép székházának udvarára. Az LMP képviselői azonban úgy döntöttek, hogy ledolgozzák a büntetést.

Szabó Rebeka pénteken fotósokat, operatőröket és újságírókat kalauzolt körbe a Magyar Természettudományi Múzeum ízeltlábúakat, dinoszauruszokat illetve a Kárpát-medence egykori és jelenlegi élővilágát bemutató termein. A képviselőnek 15 nap alatt 122 óra közérdekű munkát kell végezni az épületben, miután a nyári, Közgép elleni demonstrációért rá kiszabott büntetést - politikustársaival egyetemben - inkább munkára váltotta.

A politikus szerdán a második munkanapját kezdte a múzeumban, ahol először szombaton kellett megjelennie. Elmondása szerint - miután a közérdekű munkát a rendes munkavégzésen felül kell teljesíteni - a továbbiakban is elsősorban hétvégenként dolgozik majd itt.

Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy amikor a munkaügyi központban jelentkezett, a múzeum még parkrendezési feladatra keresett embereket, a beállt tél miatt viszont parkrendezőre most nincs szükség, de teremőrre igen. Szabó Rebeka ezért jelenleg az utóbbi feladatot látja el az Erdők élővilága című kiállításon.

A képviselő elmondta: vannak olyan aktivistáik, akik nem képesek kifizetni a rájuk kivetett büntetést, de családi vagy munkahelyi okok miatt közmunkát sem tudnak vállalni. Az ő érdekükben az LMP gyűjtést hirdetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.