Sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt

LMP: a Közgép nem közérdekű üzem

Az LMP szerint sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt a Közgép központjában tartott szerdai demonstrációjukkal kapcsolatban. Országgyűlési képviselőjük, Schiffer András az MTI-nek azt mondta: a Közgép nem közérdekű üzem.

2012.07.11 16:35MTI

Szerdán az LMP képviselői és aktivistái behatoltak a cég központjába, majd egymáshoz láncolták magukat, hogy felhívják a figyelmet arra: szerintük "egy szűk oligarchacsoport irányítja az országot, Simicska Lajos tulajdonos és Nyerges Zsolt elnök pedig átvette az irányítást a gazdasági élet felett". A demonstrálókat kora délután rendőrök vitték el a helyszínről.

Futó Barnabás, a cég jogi képviselője később bejelentette: a Közgép feljelentést tesz a demonstrálók ellen közérdekű üzem működésének megzavarása, a személyi szabadság megsértése és a magánlaksértés miatt.

Schiffer András erre reagálva azt mondta az MTI-nek: aki az eset kapcsán bűncselekményt emleget, az a hamis vád gyanújával játszik, aki szerint pedig a Közgép közérdekű üzemnek minősül, az nincs tisztában ezzel a fogalommal.

A politikus elmondta azt is: az üzemben folyó munkát nem zavarták meg, "jelentős megzavarás nem történt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.