A testület döntését tudomásul veszik

Kövér: a választási regisztrációról politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság

Az Országgyűlés elnöke szerint vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával.

2013.01.08 09:57MTI

A kormánypárti politikus megítélése szerint az Ab tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett. A testület döntését tudomásul veszik, de Kövér László szerint megteremthető lenne a választási regisztráció alkotmányos alapja, és szükség is lenne a bevezetésére, a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni.
   
A házelnök az elmúlt egy év törvényalkotási folyamatát értékelve azt mondta, nagyjából végeztek az ország átalakításának, megújításának munkájával, és még van idejük, hogy ahol szükséges, korrigálják az újonnan mozgásba hozott rendszereket.
   
Kövér László ebben a ciklusban nem látja a realitását a háromheti ülésezési rend újbóli bevezetésének. A parlamenti elnök közlése szerint szeretnének olyan reformot véghezvinni, ami magát a törvényhozást, a szavazásokat, a módosító indítványokról szóló vitát és döntést hatékonyabbá, gyorsabbá tenné, s nagyobb lehetőséget adna a politikai vitákra. Ha az erről szóló új házszabály ez év tavaszán elkészül, akkor csupán döntés kérdése, hogy érdemes-e mondjuk szeptembertől ezt a házszabályt próba jelleggel bevezetni, hogy 2014-re, az új parlament felállására annak hibáit kijavítsák - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.