Kevesebb emberölés történt

BM: a Jobbik téves adatokat közölt a tavalyi gyilkosságok számáról

A Belügyminisztérium (BM) szerint Mirkóczki Ádám jobbikos politikus téves adatokat közölt pénteki sajtótájékoztatóján, ugyanis a képviselő állításával ellentétben 2012-ben az előző évhez viszonyítva nem 20 százalékkal több, hanem 25,7 százalékkal kevesebb emberölés történt Magyarországon.

2013.01.04 15:49MTI

Mirkóczki Ádám pénteki budapesti sajtótájékoztatóján - amelyen bejelentette, a Jobbik a közeljövőben demonstrációt szervez Szigethalomra a szilveszter éjjelén a településen történt késeléssel összefüggésben - kiemelte: 2012-ben több mint 20 százalékkal több gyilkosság történt Magyarországon, mint 2011-ben, vagyis a kormány intézkedései a szigorúbb Btk. bevezetésével nem hoztak eredményt. 

A BM-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Mirkóczki Ádám, "nyilvánvalóan tájékozatlansága következtében", téves adatokat közölt a 2012-ben a rendőri eljárásban regisztrált emberölések számának alakulásáról. A képviselő az ismeretlen forrásból rendelkezésére álló statisztikai adatokból - aligha véletlenül - téves következtetést vont le, amikor azt állította, hogy a kormány büntetőpolitikai intézkedései nem hoztak eredményt - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.