Legfeljebb a dolgozók járandóságára

Kapuvári húsgyár felszámolóbiztosa : a beszállítói követelésekre nemigen marad pénz

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolóbiztosa legfeljebb a dolgozók járandósága, a felszámolással kapcsolatos költségek, a köztartozások és a biztosított követelések kifizetésére lát esélyt.

2012.12.04 15:11MTI

Jendrolovics Pál Péter a keddi hitelezői tájékoztató után az MTI-nek elmondta: ezek kifizetésére is „akkor van matematikai esély”, ha sikerül eladni a gyár vagyonelemeit. Megjegyezte, hogy ezen felül mintegy 3,5 milliárdos beszállítói és négymilliárdos egyéb követelést tartanak nyilván.
   
Jelezte: a határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen körülbelül 7,6 milliárd forint értékben; ezek közül hét igény áll még egyeztetés alatt, mintegy másfél milliárd forint értékben. Ehhez járul egy első fokon megítélt, de a fellebbezés miatt nem jogerős, másfél milliárdos adóhatósági bírság.
   
A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint a bérgarancia-alapból lehívott körülbelül 210 millió forinton kívül 130-150 millióra volna szükség a dolgozók ki nem fizetett bérének és végkielégítésének rendezésére, és körülbelül ugyanekkora összegre volna szükség, hogy a felszámolási folyamat ideje alatt biztosítsák a gyár állagmegóvását, őrzés-védelmét.
   
A Kapuvári Hús Zrt. szeptemberben állt le, felszámolását októberben rendelték el. Korábbi hírek szerint napokon belül megkapja felmondólevelét a társaság mintegy 190 dolgozója. (A többi 21 ember a felszámolás ideje alatt is ellát feladatokat.) A gyárat működtető másik cég, a Kapuvári Bacon Kft., pedig november végén jelentette be, hogy mind a nyolcvan alkalmazottját elbocsátja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.