Beseorolás lesz a dolguk

Döntés született az új Filmszakmai Bizottság összetételéről

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntött az új Filmszakmai Bizottság összetételéről. A szervezet feladata az új filmek art kategóriába való besorolásáról szóló döntések meghozatala lesz.

2012.11.15 15:25MTI

A bizottság tagja lett Gőzsy Katalin újságíró, Ozsda Erika dramaturg, színész, forgatókönyvíró, kulturális menedzser, Czirják Pál filmtörténész, Fodor Gergely producer, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki kabinetfőnöke és Szilágyi Andor forgatókönyvíró, rendező. Feladatuk az art minősítést kérelmező filmek megtekintése, és az art minősítésére vonatkozó javaslat elkészítése lesz.
 
A bizottság mandátuma három évre szól, a tiszteletdíj évi bruttó 800 ezer forint - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóközleményében, amely emlékeztet arra, hogy a szervezet tagjait Balog Zoltán nyílt pályázati eljárást követően nevezte ki. A pályázat, amelyre összesen 35-en jelentkeztek, feltétele volt, hogy a jelentkező filmművészeti, filmtudományi vagy mozgóképtanári végzettséggel, illetve gyakorlattal rendelkezzen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.