Függetlenek

Az ír miniszterelnök sem tud megoldást a Tobin-ügyben

Az ír-magyar kapcsolatokat borzoló egyetlen ügyben, a Leányfalun 2000-ben gázoló, Francis Ciarán Tobin esetében az ír miniszterelnök nem tud megnyugtató megoldást.

2012.11.10 08:03MTI

Enda Kenny ír miniszterelnök kijelentette: az ír legfelsőbb bíróság független testület Írországban, és döntései véglegesek - közölt interjút a Népszabadság.

"Ez különösen tragikus eset, és az ír kormány tisztában van azzal, hogy ez mekkora szenvedést és fájdalmat okozott a Zoltai családnak. Az ügyel az ír igazságszolgáltatás is foglalkozott, a legfelsőbb bíróság júniusban hozott ítéletet" - mondta Enda Kenny.

Francis Ciarán Tobin több mint tíz éve gázolt halálra két gyereket Leányfalun, miután a megengedettnél gyorsabban hajtott és felhajtott a járdára. A magyar bíróság 2002-ben - miután óvadék ellenében elhagyhatta Magyarországot - távollétében három év fogházra ítélte. Tobin azóta sem felelt tettéért. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság idén júniusban végleg elutasította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.