Az idei lopások 230 milliós kárt eredményeztek

Újabb kábellopás az 52-es villamos vonalán

Újabb kábellopás történt Budapesten szombat hajnalban, ezúttal az 52-es villamos vonalán rongáltak meg műszaki berendezéseket az elkövetők.

2012.10.27 13:50MTI

A XX. kerületi Vörösmarty utcai gépház előtt lévő betáplálási táppont elektromos szekrényét rongálták meg az elkövetők, valamint elloptak 20 méter kábelt. Emiatt az 52-es villamosok csak a Nagysándor József utcáig közlekedtek, onnan pótlóbuszok vitték az utasokat a reggeli órákban. Az anyagi kár a BKK becslése szerint 200 ezer forint.

A BKK ezúttal is azt kéri, ha bárkinek információja van a lopással és rongálással kapcsolatban, akkor hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát. A kábellopások visszaszorításáért és a tolvajok kézre kerítéséért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

A központ összesítése szerint ebben az évben eddig mintegy 25 kilométer fémkábelt loptak el, a kár meghaladja a 230 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.