Méretkorlátozásokat vezetnének be

Változhat a földtörvény

Az őstermelők, a családi gazdálkodók és a nagyüzemek által bérelt, illetve birtokolt termőföldek méretkorlátozását érintenék azok a módosító indítványok, amelyeket kormánypárti képviselők nyújtanak be a készülő földtörvényhez.

2012.10.06 08:32MTI

A kormány által beadott földtörvényjavaslat kiemelt birtokméretként szabályozná a családi gazdaságokhoz tartozó földet, amelynek területe maximum 500 hektárt érhetne el. A tervezet meggátolná a birtokok elaprózódását azzal, hogy nem engedélyeznék a családi gazdaságok területéből a földértékesítést, ha azzal a birtokméret 50 hektár alá csökkenne.

A kormánytervezet a haszonbérletek esetében úgy szabályozna, hogy az őstermelők legfeljebb 50 hektárt, az egyéni vállalkozók pedig 300 hektárt művelhetnének. A lap információi szerint a bérelhető területeknél előírt létszámmal kapcsolatban is várható módosító indítvány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.