Elporladtak a gerendák

Életveszélyes a hatvani uszoda - feljelentik a kivitelezőt

Életveszélyessé vált a 2005-ben felavatott hatvani uszoda, ezért az önkormányzat a kivitelező feljelentését tervezi.

2012.08.31 11:59MTI

"Csoda, hogy nem omlott a gyerekek fejére a tető" - fogalmazott Szabó Zsolt (Fidesz), a város polgármestere.

Az előzetesen 20 millió forintos felújítási költségekkel szemben, már most 65 milliónál tart az önkormányzat - tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: a nem megfelelő szigetelés, a külső és belső nedvesség hatására a tető fagerendái szabályosan elporladtak, illetve kiderült, hogy acél kötőelemek helyett gyenge fémlapok fogják össze a szerkezetet.

A munka előrehaladtával mindig újabb hiányosságokra derül fény, például a falak sem egy uszodához szükséges vízálló anyagból készültek. Mindez azt jelenti, hogy a felújítás költségei egyre nőnek - sorolta a városvezető.

Az eredetileg 400 millió forintos beruházás tervezője, illetve az azóta csődbe jutott kivitelező egymást okolja. Az önkormányzat mintákat vesz a felhasznált anyagokból, videofelvételeket készít a munkálatokról és független műszaki szakértő kíséri végig a felújítási folyamatot.

A dokumentáció alapján az önkormányzat feljelentést kíván tenni - mondta Szabó Zsolt.

Az uszodát a korábbi szocialista városvezetés idején építették, az önkormányzat önereje mellett az Európai Unió előcsatlakozási programjának keretében rendelkezésre álló források felhasználásával.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.