Valótlan tartalmú feljelentést tett?

Az ügyészség kivár Zuroff ügyében

Egyelőre nem indított hivatalból büntetőeljárást a Fővárosi Főügyészség Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi igazgatója ellen hamis vád miatt.

2012.08.11 10:23HavariaPress

A Magyar Nemzet megkeresésére nyilatkozta Bagoly Bettina főügyészségi szóvivő, arra a kérdésre, hogy mi az oka ennek, nem érkezett választ. Előzőleg Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: fölveti a hamis vád gyanúját, hogy Zuroff valótlan tartalmú feljelentést tett Csatáry Lászlóval szemben az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálások kapcsán.

A büntető törvénykönyv (Btk.) szerint a hamis vád bűntettét az követi el, ,,aki a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol", vagy aki ,,más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására". Amint azt az mno.hu megírta, alaptalannak találta a Budapesti Nyomozó Főügyészség a nácivadász Efraim Zuroff állítását, miszerint a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry Lászlónak köze lehetett az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálásokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.