Feljelentés a telefonáló ellen

Rendőrségi eljárás indult a mentők hamis riasztása miatt

A mentőszolgálat feljelentést tett a rendőrségen, mert egy telefonáló hamisan riasztotta őket, így mintegy félmilliós kárt okozott szervezetnek.

2012.08.03 14:30MTI

Győrfi Pál szóvivő közleménye szerint "egy kétségbeesettnek tűnő fiatal lány" riasztotta a mentőket a 104-es hívószámon csütörtök délután. A lány azt mondta, hogy a XVII. kerületben egy embert megcsípett egy darázs, s az illetőnek allergiás tünetekei lettek, fuldoklik, már nem kap levegőt.

A mentők, tekintettel az életveszélyre, nemcsak esetkocsit indítottak a feltételezett beteghez, hanem a mentőhelikoptert is a helyszínre riasztották, ahol kiderült, szó sincs rosszullétről, nincs darázscsípés sem, s a lakó riadtan és meglepődve fogadta a percek alatt kiérkező mentőket - írta a szóvivő.

A felelőtlen telefonáló ellen mobilszáma alapján az Országos Mentőszolgálat feljelentést tett - írta Győrfi Pál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.