Tüntetnek ellene

Nem szólalhatnak fel többé az állampolgárok az egri közgyűlésen

A jövőben nem szólalhatnak fel az egri közgyűlés ülésein az állampolgárok.

2012.08.30 15:38MTI

Erről a testület csütörtökön döntött, a hevesi megyeszékhelyen. Az ülés megkezdésével egy időben a Magyar Szolidaritás Mozgalom egri csoportjának szervezésében 20-30 ember tüntetett a Városháza épülete előtt az előterjesztés ellen. Az előterjesztés indoklása szerint a közérdekű témában megtehető állampolgári felszólalások lehetőségével 2011-ben összesen 11 lakos élt, és a felszólalások tartalma és stílusa több esetben vitatható volt, méltatlan Eger város közgyűléséhez, vagyis a lehetőség nem váltotta be az ahhoz fűzött reményeket.
 
Ugyanakkor az állampolgároknak számos más lehetőség, fórum áll a rendelkezésükre arra, hogy kifejtsék a véleményüket a közügyeket illetően. A polgármesteri hivatal évi százezres nagyságrendű ügyfélforgalmat bonyolít le, a városi zöldszámon, e-mailen, illetve fogadóórákon és lakossági fórumokon pedig észrevételek százait fogadják a képviselők és a hivatal ügyintézői - hangzott el az ülésen. Az állampolgári felszólalás lehetőségének eltörlésével egyidejűleg a testület döntött arról, hogy az eddigi egy helyett a jövőben évente két közmeghallgatást tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.