Gyermekműsor, bábszínházi és táncelőadás...

Nagycsaládosok: Gyulán lesz az őszi országos találkozó

Gyulán tartja őszi országos találkozóját péntektől a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE); a háromnapos rendezvényre ezúttal is több ezer résztvevőt várnak.

2012.08.22 16:59MTI

Tölgyes Eszter, az alapításának 25. évfordulóját ünneplő szervezet sajtóreferense elmondta: a kötetlen esemény keretében a résztvevők megismerkedhetnek Gyula építészeti, művészeti, kulturális és természeti értékeivel. A családok - karszalaggal - térítésmentesen tekinthetik meg a gyulai várat, az Erkel Ferenc Emlékházat, a Ladics házat, a Kohán Képtárat és a rádiótörténeti kiállítást, és több más helyszínen jelentős kedvezményekben részesülnek.

A találkozó védnöke, Görgényi Ernő (Fidesz), Gyula polgármestere az MTI-nek azt mondta: a város számára megtiszteltetés, hogy az országos rendezvény helyszíne lesz. Kiemelte, hogy Gyula családbarát város elismerést kapott 2011-ben a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől. A gyulai önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a nehéz helyzetben lévő családokra, a gyermekeket nevelőkre, s jelentős összegeket fordít a családbarát szolgáltatások bővítésére és fejlesztésére - tette hozzá.

A rendezvény programjában gyermekműsor, bábszínházi és táncelőadás, karate- és íjászbemutató, komolyzenei koncert és "retrobuli" is szerepel. A családok kézműves-foglalkozásokon és játékos vetélkedőn vehetnek részt, mézeskalácsot díszíthetnek, s mézet és kolbászt is kóstolhatnak.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1987-ben alakult meg. A honlapján olvasható összegzés szerint célja az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.

Hozzátették: a NOE tagjai azok lehetnek, akik legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, egyetértenek az egyesület céljaival és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában. A szervezetnek több mint 250 helyi közössége van, és körülbelül 14 ezer család a tagja, közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül.

Az egyesületnek évente három nagyobb rendezvénye van: júniusban a régiós tagság találkozik a családi napokon, ősszel egy vidéki város ad helyet az országos találkozónak, a harmadik nagy rendezvényt pedig karácsonykor tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.