Hét éven át keresték őket

Együtt 818 éves "a világ leghosszabb életű családja"

Kilenc olasz testvér együttvéve már 818 éves, és ezzel ők számítanak "a világ leghosszabb életű családjának".

2012.08.20 21:14MTI

A La Nuova Sardegna című szardíniai újság hétfői jelentése szerint az Ogliastra megyében fekvő Perdasdefogu önkormányzata a napokban kapta meg a Guinness Rekordok Könyvének értesítését arról, hogy a szardíniai településen élő Melis-család - kilenc testvér - a 2012. június 1-jei állapot szerint együttesen 818 év 205 nap életévvel hivatalosan is felvételt nyert a rekordok közé mint a "világ leghosszabb életű családja"

A testvérek többsége 90-es éveiben jár. A legidősebb Consolata, aki szerdán tölti be 105. életévét, őt Claudia követi, aki 99 éve ellenére minden reggel az első sorban ül a misén a templomban. A 97 éves Mariát már többféle időskori nyavalya gyötri. Őt egy fiútestvér követi, a 93 éves Antonio, húga 91 éves, öccsük, Adolfo pedig csak 89, így ő még aktívan dolgozik a helyi kocsmában. A 81 éves Vitalia a sziget fővárosban, Cagliariban él, akárcsak a legfiatalabb testvér, Mafalda, aki 78 évével valósággal bakfisnak számít a családban.

A szardíniai lap szerint a matuzsálemi korú testvérek közül a legboldogabb éppen a legidősebb, a 105 éves Consolata, mivel kilenc gyerek, 24 unoka, 25 dédunoka és három ükunoka veszi körül.

Az újság szerint a Guinness szakemberei hét éven át keresték a fölkerekségen a világ leghosszabb életű családját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.