Nemzeti konzultáció

A Vasasszakszervezet válaszolt Orbánnak

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint a kis- és középvállalkozásoknak kiszámítható adó- és járulékrendszerrel, valamint pályázatokkal, befektetési lehetőségekkel kell segítséget adni, így a foglalkoztatási lehetőségek megtartása is kiegyensúlyozottabbá válhat - egyebek mellett ezt írta az érdekképviselet Orbán Viktor miniszterelnöknek szerdán elküldött levelében.

2012.07.11 19:44MTI

Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés elnöke az MTI-nek elmondta: ígéretük szerint válaszoltak Orbán Viktor kérdéseire, amelyeket a miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatban tett fel az állampolgároknak.

Elmondta: a szövetség a konzultáció kérdőívének mind a 16 kérdésérre válaszolt, noha jelezte válaszában azt is, hogy a kérdéseket álságosnak tartja. Megfogalmazása szerint azért, mert már több témakörben azelőtt döntött a kormány, mielőtt kiküldte a kérdőíveket, így csak politikai kommunikációs eszköznek tekinthető a nemzeti konzultáció.

Rámutatott: a 40 ezer tagot számláló szakszervezet nem bízik a tárgyilagosságot nélkülöző "nemzeti konzultációban", viszont bíznak az érdekegyeztetés rendszerében, ahol véleményüket, problémáikat, javaslataikat is meghallgatják, és közösen hoznak döntéseket.

Orbán Viktor a közelmúltban levélben fordult a polgárokhoz, hogy nemzeti konzultáció keretében mondják el mindazt, amit egyebek mellett a gazdaságról, a munkahelyekről, a minimálbér-emelésről, a fiatalok elhelyezkedéséről, a nyugdíj vásárlóerejének megőrzéséről gondolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.