Megsemmisül a "köztársaság maradéka" is?

Gyurcsány: Elég volt!

Gyurcsány Ferenc közölte: a miniszterelnöknek el kell döntenie, demokratikus közéletet szeretne átlátható, ellenőrizhető pártfinanszírozással, vagy az elmúlt huszonkét év legrosszabb hagyományainak egyikét, a fekete pártfinanszírozást akarja hivatalossá tenni. A DK elnöke szerint ez utóbbi a köztársaság maradékának megsemmisülésével járna.

2012.05.18 14:37ma.hu

„A miniszterelnök pontosan tudja, hogy a pártok tagjai és támogatói képtelenek fenntartani a pártokat. Jó lenne, ha így lenne, de nincs így. Ha a Fidesz úgy gondolja, hogy képes költségvetési támogatás nélkül is működni, akkor ez nyílt bevallása annak, hogy olyan üzleti- gazdasági hátteret épített ki az elmúlt években, amely oligarchikus módon összefonódik Orbán rendszerével. A Fidesz ilyen módon az általa biztosított, teremtett üzleti előnyöket kívánja most saját politikai előnyévé fordítani. Ez a szabad választások halála lenne” – írja Gyurcsány pénteki nyilatkozatában.

„Hogy világos legyen: a Demokratikus Koalíció egyetlen fillér állami támogatásban nem részesül. Nem a magunk pénzét féltjük. Azt javasoljuk Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy álljon el cinikus, közveszélyes javaslatától, kormányzása ártott már eleget. Elég volt!” – zárul a Demokratikus Koalíció elnökének közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.