Életbe léptek az akadályozó rendelkezések

Lezsák nem veheti tudomásul Gyurcsányék frakcióalakítási bejelentését

A házelnöki jogokat gyakorló Lezsák Sándor nem veheti tudomásul a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciójának megalakulásáról szóló bejelentést a napokban hatályba lépett rendelkezések miatt.

2012.04.23 13:04MTI

Az Országgyűlés Sajtószolgálata közleményében tudatta: Lezsák Sándor, a parlament elnökének feladatait ellátó alelnök írásban tájékoztatta Molnár Csabát azzal kapcsolatban, hogy a független képviselő, a DK ügyvezető alelnöke hétfő délelőtt azt közölte levélben a házelnökkel, hogy tíz független képviselő országgyűlési frakciót alakított.
   
A bejelentést azonban Lezsák Sándor nem veheti tudomásul - olvasható a közleményben -, mert az április 19-én kihirdetett és másnap hatályba lépett házszabály-módosítás az általános választásokon való induláshoz és mandátumszerzéshez kötötte a képviselőcsoport-alakítás jogát, továbbá kimondta, hogy frakciót 12 képviselő alakíthat.
   
"E két rendelkezés mindegyike külön-külön is akadályát jelenti a frakcióalakításnak" - rögzíti a sajtószolgálat kommünikéje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.