Gasparovic kinevezte az új kabinet tagjait

Orbán gratulált Ficónak

Orbán Viktor levélben gratulált Robert Ficónak, a Szlovák Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezéséhez szerdán.

2012.04.04 18:36MTI

A magyar kormányfő reményének adott hangot a két ország együttműködésének megerősítése hozzájárul az európai gazdasági kihívások sikeres kezeléséhez.
   
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint Orbán Viktor a levélben azt írta: a sikeres közép-európai együttműködés és a két ország kapcsolatainak fejlődése szempontjából is fontos, hogy Szlovákiában "stabil politikai hátországgal rendelkező" kormány alakult.
   
A magyar miniszterelnök azon reményének adott hangot, hogy Szlovákia és Magyarország együttműködésének megerősítése hozzájárul az európai gazdasági kihívások sikeres kezeléséhez - olvasható a szóvivő közleményében.
   
Ivan Gasparovic szlovák államfő szerdán nevezte Robert Fico új kabinetjének tagjait.
   
A szlovák kormány új külügyminisztere, Miroslav Lajcák úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy Szlovákia és Magyarország között a jószomszédi kapcsolatok időszaka következik.
   
"Azt várom, hogy a szlovák és a magyar kormány egyaránt elsődlegesen a - minden európai ország előtt álló - gazdasági és szociális kihívásoknak szenteli a figyelmét" - mondta kinevezését követően Miroslav Lajcák a sajtó képviselőinek. Hozzátette: a felvetődő kérdéseket a két fél - elemzések és az "európai standardok reális állapota" alapján - tárgyalóasztal mellett fogja megoldani.
   
Miroslav Lajcák 2009 és 2010 között, Robert Fico kormányfő előző kabinetjében már betöltötte a külügyminiszteri posztot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.