Lemondott Schmitt Pál

Orbán: időben értesülnek róla, ki lesz az államfő

A lemondás tényét a kormányfő érdemben nem kommentálta, és az államfő új személyéről is csak annyit mondott, idejében megtudjuk, ki lesz.

Ballag már a vén diák... >>> képgaléria

2012.04.02 14:29MTI

"Kellő időben értesülnek róla" - válaszolt Schmitt Pál parlamenti dolgozószobájából távozóban Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn újságíróknak arra a kérdésre, ki lesz a lemondását az Országgyűlésben bejelentett államfő utódja.

A lemondás tényét a kormányfő érdemben nem kommentálta.

Londoni elemzők: csekély lesz a piaci hatás

Csekély piaci hatást várnak londoni felzárkózó piaci elemzők Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásának bejelentésétől.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének igazgatója Schmitt Pál hétfői parlamenti bejelentését kommentálva úgy fogalmazott, hogy "csak korlátozott" piaci reakcióra számít, mivel - bár az ügy "kisebb csapással ér fel Orbán Viktor miniszterelnök szempontjából" - az államfőt a parlament választja, és a Fidesznek továbbra is nagy többsége van a törvényhozásban, így a kormánypárt nyilván jóvá tud hagyatni egy "Fidesz-barát" új jelöltet.

Az RBS vezető londoni elemzője szerint egyébként is "a térségben számos hasonló eset történt már az évek során".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.