A köztársasági elnök személye sérthetetlen

Orbánék nem vetnek véget Schmitt harcának

A miniszterelnök szerint, ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle.

2012.04.02 10:18MTI

Elmarad Lázár János sajtótájékoztatója

A Fidesz-frakció sajtófőnökének tájékoztatása szerint "egyéb okok miatt" elmarad Lázár János frakcióvezető 11 órára tervezett sajtótájékoztatója.

Krakkó Ákos délutánra ígérte a tájékoztató megtartását.
   
A Fidesz-KDNP frakcióülése 9 óra után kezdődött - ez után tartott volna sajtótájékoztatót Lázár János -, de alig több mint 30 perc után véget ért a tanácskozás, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök pedig elhagyta a Képviselői Irodaházat. A hírek szerint azért, mert találkozik Schmitt Pál köztársasági elnökkel.

Harrach: meglesz a következménye a fővárosi KDNP-elnök nyilatkozatának

Magánvéleményét közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke Schmitt Pál államfő ügyében; nyilatkozatának meglesz a következménye - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn újságírói kérdésre válaszolva, távozóban a Fidesz-KDNP frakcióüléséről.

A KDNP fővárosi elnöke, Szalma Botond a Népszabadság hétfői számában megjelent interjúban arról beszélt, hogy szerinte Schmitt Pál köztársasági elnöknek le kellene mondani, "semmi köze a mostani helyzethez, hogy PhD-t akar írni". A politikus arra a kérdésre válaszolva, felkészült-e rá, hogy kizárják a KDNP-ből, azt mondta: nem készült fel erre, mert emiatt nem kell senkit se kizárni a pártból.
   
Rubovszky György, a kisebbik kormányzópárt pártügyésze szombaton az MTI-vel azt közölte, hogy a KDNP budapesti elnökének napokban tett megnyilvánulásai nem tükrözik a párt egészének véleményét, és nyilatkozatai nyíltan szembemennek a KDNP hivatalos állásfoglalásával.
   
Szalma Botond, a KDNP budapesti elnöke csütörtökön - még a szenátusi döntés előtt - eljuttatott közleményében a fővárosi elnökség nevében üdvözölte a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának döntését Schmitt Pál doktori dolgozata ügyében.

Az államfő felszólal a parlamentben

Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn napirend előtt felszólal a parlamentben - derült ki az Országgyűlés honlapjának tájékoztató adataiból. A felszólalás címe nincs megjelölve.
   
A házszabály értelmében az államfő bármikor részt vehet és felszólalhat az Országgyűlés ülésén.
   
"Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" - az államfő vasárnap ezt mondta az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben.
   
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fidesz-KDNP reggeli frakcióülésére érkezőben úgy nyilatkozott, ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. Az elnök ügyében csak és kizárólag az elnök dönthet, hasonlóan a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék elnökéhez vagy éppen az igazságszolgáltatás vezetőihez - közölte.

A kormányszóvivő nem erősítette meg az Orbán-Schmitt találkozó tényét

A kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján nem erősítette meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn találkoztak volna.

Giró-Szász András kormányszóvivő a parlament plenáris ülésének kezdete előtt tartott tájékoztatón arra a kérdésre, hogy hétfőn milyen ügyben rendelte be magához a köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnököt, Giró-Szász András azt mondta, ő maga egy megbeszélésen vett részt, így sem a találkozó tényét nem tudja megerősíteni, sem annak tartalmáról nem tud tájékoztatást adni.

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. Elmarad Lázár János sajtótájékoztatója

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.