Másol a Fidesz?

A Jobbik szerint utánuk lohol a kormány

A Jobbik szerint a kormány "jobbikos programpontok másolásával lohol" utánuk.

2011.11.04 13:59MTI

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem a másolás ellen van kifogásuk, hanem annak minősége miatt, a kormány ugyanis csak félmegoldásokat alkalmaz. Példaként említette a politikusi álláshalmozás tiltását és a "kommunista funkcionáriusok luxusnyugdíjának" ügyét is.    

Előbbivel kapcsolatban a Jobbik már az új alkotmányban is rögzítette volna, hogy országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, közgyűlési elnök, vagy önkormányzati képviselő. Ezt akkor a kormánytöbbség nem támogatta, azonban az új önkormányzati törvényben már szerepel, hogy polgármester nem lehet országgyűlési képviselő és fordítva.     

A második esetben a kormánytöbbség szintén többször napirendre sem vette a jobbikos javaslatot, ám néhány héttel ezelőtt előállt a sajátjával, azonban ebben az esetben is csak félmegoldást kezdeményez a Fidesz - mondta Novák Előd. A jobbikos politikus szerint ugyanis a kormánypárti javaslatnak nem célja a múlt teljes feltárása és például az ügynöklisták megismerése.  

Novák Előd szerint a Jobbik - folyamatos erősödésének hatására - mára a kormányzó erők legerősebb kihívója lett, azonban jobban örülnének, ha az ellenzéki programpontokat pontosan vennék át és úgy támogatnák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.