Önkormányzati adósságstopot sürget a párt

MSZP: büntessék meg az újpesti városvezetést!

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium és a kormányhivatalok rendeljenek el azonnal adósságstopot az önkormányzatoknál, amíg az új törvény hatályba nem lép.

2011.09.13 12:25MTI

A szocialisták levélben fordultak a fővárosi kormányhivatalhoz és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez az ügyben.
   
Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere kezdeményezésére a kerületi képviselőtestület keddi, rendkívüli ülésén dönthet  kötvénykibocsátásról 5 milliárd forint értékben - mondta el sajtótájékoztatóján  Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja. Az ellenzéki politikus szerint ezzel a tervezett döntéssel akár 20 évre - a következő 4 ciklusra - meg kívánják kötni a következő városvezetések kezét.
   
A szocialisták ezért levélben követelik Nemzetgazdasági Minisztériumtól és a kormányhivataloktól, hogy rendeljenek el azonnal adósságstopot a helyhatóságoknál, amíg az új önkormányzati törvény hatályba nem lép.
   
Az MSZP-s politikusok azt is kérik a kormányhivataltól és a szaktárcától, hogy azonnal tiltsa meg Újpest eladósítását, valamint büntessék meg a kerületi városvezetést az államadósság növelésének, valamint Újpest eladósításának kísérlete miatt.
   
Trippon Norbert keddi sajtótájékoztatóján felszólította Újpest fideszes polgármesterét, hogy a felvenni tervezett adósságra vállaljon készfizető kezességet a saját vagyona és bevételei terhére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.