Megújul a John Cooper Works

Jön az új sport-Mini

Megújul a Mini sportverziója, a John Cooper Works - maradnak a spoilerek és a versenyautós belső, de tartalom is felzárkózik a formához, at aszfalt igazi mérgezett egerét megteremtve.

2008.02.26 12:10ma.hu

A Mini John Cooper Works kiköszörüli a presztízsén esett csorbát: a legutóbbi modell gyengébb motort kapott saját elődjénél, ami legalábbis szokatlan húzás volt a BMW-től.

Most viszont jön a a Mini John Cooper Works Clubman (ha kisebb lenne a kocsi, már ki se férne rá a teljes neve), aminek új, továbbfejlesztett motorja (a frissen debütált Mini versenykocsié) kerül majd a rövidebb változatba is, majd később az utcai példányokba is.

A motor 211 lóerős 1,6-os turbó, csúcsnyomatéka akár 280 Nm is lehet. 6,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, legfeljebb 238 kilométeres sebességre képes.

Persze a futómű is veszít városi komfortjából: kemény hangolás, önzáró differenciálmű, és erős fékek jellemzik a felszerelést. És hét literes átlagfogyasztás - ami azért nem is rossz egy ilyen kunsztokra képes 1,6-os motortól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.