Kémfotók az új Mini kabrióról

Nem sokat változik a Mini kabrió

Hogy, hogy nem, néhány dörzsölt fotós lekapta az új Mini kabriót. Vagy egy kicsit átdolgozott régit. A modell ugyanis nem változik jelentős mértékben. Végül is miért kéne? A járt út jónak bizonyult, a járatlan nem annyira vonzó.

2008.02.04 16:30ma.hu

Lekapták egy próbaúton az új Mini Cabriot, ami elvileg 2009-ben érkezik majd. Ha tényleg ő az, bár a felettébb jól exponált kémfotóknak érdemes lehet hinni. Ezek alapján úgy tűnik, a külleme nem sokat változik a 2004 óta futó nyitható modellnek - már elég sikeres volt, nem kell vele többet szórakozni.

Ami pozitívum: kicsit megnyúlt a kocsi, így kényelmesebben el lehet benne férni, és a kocsi orra is lehelettel feljebb emelkedik - a tető viszont tulajdonképp ugyanolyan marad.


Belül már izgalmasabb az új változat - igaz, a forradalmi jelzőt most sem kell használni. A kabrió is megkapja a csukott testvér motorkínálatát: a PSA és a BMW közös motorjaival fut ez is: a 95 lóerős 1,4-es, a 120 lóerős 1,6-os, és a 175 lóerős változatok járnak majd hozzá, mint a One-hoz, a Cooperhez, és a Cooper S-hez. Természetesen lesz dízelmotor is (a Cooper D-ben). Ja, és mindhez kapható lesz a BMW automata leállító/elállító rendszere is.

Azt persze még nem tudni, mennyiért - valószínűleg legalább 10 százalékkal többért, mint a jelenlegi példányok: valamit valamiért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.