Szokatlan marketingkampánnyal élt a márka

A MINI Genfbe vitte Hollywoodot

Szokatlan marketingakcióval állt elő a MINI legújabb modelljének világpremierjén, a 80. Genfi Nemzetközi Autószalonon.

2010.03.05 12:32ma.hu

A negyedik „családtag”, a MINI Countryman érkezésére a márka „Genfbe vitte Hollywoodot”: a március 4–14. közötti autószalonra látogatókat egy óriási kivetítéssel lepte meg. A gerillaakció keretében egy hegy oldalára kivetített „MINIWOOD” felirattal gyakorlatilag átkeresztelték a Genf közelségében fekvő Lake Geneva települést, méghozzá a klasszikussá vált Hollywood felirat stílusában.

A gigantikus feliratot a Franciaországban fekvő Mont Salève hegység oldalára vetítették ki úgy, hogy az Genf utcáiról is látható legyen. A projektorok által kivetített kép 30 méter magas és 192 méter hosszú, esténként pedig Genf több kilométeres körzetében is látható, így az autószalonra látogatók figyelmét sem kerülheti el. A nagyteljesítményű projektorok 348.000 ANSI lumen fényerővel, összesen 5.760 négyzetméteren, több mint 28.000 watt energia felhasználásával működnek.

A MINI az akcióról egy rövidfilmet is készített, ami a projektorok előkészítését, beállítását és összeszerelését mutatja. A MINI Countryman világpremierjének részeként a márka egyéb kapcsolódó akciókat is tervezett, így az autószalonra érkezőket például "MINIWOOD sztárok" kísérik az kiállításra, illetve Genf belvárosában olyan installációkkal találkozhatunk, mint a hosszú vörös szőnyegen parkoló MINI Countryman autó. "

"A MINI kommunikációjában a gerillamarketing nagyon fontos szerepet játszik, ezért új modelljeink üzeneteit is a szokásostól eltérő módon, izgalmas marketingkampányokkal próbáljuk eljuttatni a márka speciális célcsoportjának” – mondta el Andreas-Christoph Hofmann, a MINI márkakommunikációért felelős vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.