Beszámoló

A Histo Cup-on csapatott a Kermor-legénység

Két Formula Renaultos pilótának a beszámolója, a Histo Cup Grobniki versenyéről - mikrofonvégen a Kovács - Oslanec Formulás páros a Grobniki verseny után.

2024.07.08 14:41Hajósi Miklós

Histo Cup Grobnik
2024.06.15-16.
Grobnik
Kermor Motorsport
Formula Renault FR

Kovács Ádám:

"A pénteki napon igyekeztünk használt gumira egy ideális beállítást találni. Szombaton az időmérőn használt gumin így sikerült is a második helyet megszerezni. A versenyen egy izgalmas csata után a versenytársam hibázott, és megelőzve kiautóztam annyi előnyt, hogy engem intett le először a kockás zászló.

Vasárnapra sikerült még jobbra beállítani az autót, így az időmérőn megszereztem az első helyet, ezt pedig a versenyen egy jó rajt után, rajt-cél győzelemre váltottam. A futamok között sem unatkozok, mert átbeszéljük a rajtot/versenyt. Mentálisan igyekszem felkészülni a következő bemenetelre. Megnézzük, hogy miként viselkedett az autó, szükség esetén állítunk rajta. Most száraz körülmények között sikerült versenyezni. A pályán magabiztos voltam, jó volt a beállítás a hétvégére. Végig megvolt a tempó a győzelemhez, jó érzés volt az egész hétvégét nyerni.

Köszönöm szépen a lehetőséget édesapámnak, a Kermor Motorsportnak és a Premiumshop24.hu-nak!"

Fotók: race-action.com - Kermor Motorsport


Christopher Stephan Oslanec beszámolója eddigi autósportos életéről:

"Az autóversenyzés mindig is az álmom volt.

Gokartos karrierem után kicsit többre vágytam, így szüleimmel közös erővel több csapatban is próbáltunk egy-egy tesztnapot magunk mögött tudni. A tesztek után a Kermor Motorsportra esett a választás.

Az első tesztre a Cseh Autodrom Most-on került sor, ahol sok küszködés után a nap végére végül jól zárult a nap. Következő tesztnapom a Slovakia Ring-en volt. Ez jól alakult, kisebb nagyobb technikai problémával találtuk magunkat szemben, de annak ellenére meghívást kaptam az első versenyemre, ami a szintén Cseh Brno Autodrom pályán volt. Ott a negyedik helyezést értem el. Onnantól a csapat bízni kezdett a tehetségemben, és elhívtak a következő versenyre is, ami Horvátországban volt. Konkrétan az Autodrom Grobnikra, ahol egy második, és egy harmadik helyezést értem el. Az edzés és versenyek megerősítettek, és rá ráébresztettek az autó képességeire és határaira. Még mindig csak tanulok, mivel csak négy alkalommal ültem a formulában, de minden egyes alkalommal újabb és újabb tapasztalatot szerzek, és egyre jobban rá érzek az autóra.

Az legközelebbi futamom a Pannónia Ringen lesz, Július 12-14.-én, ahova szeretettel várunk minden autósport rajongót. Az álmom mindig is egy Forma 3 autó, vagy egy GT3 autó vezetése volt, amelyik ebbe a Formula Renault FR1-be teljesült.

Egy kicsit az Formula autómról: egyforma Renaultokról beszélünk itt, ami 2000 ccm szívómotoros, és 210 lóerő körül van. A végsebességét 235 km/h körül éri el 550 kg önsúllyal. Kettő kategória van FR2 és FR1. Az enyém egy FR1, ami szekvenciális váltóval, és vékonyabb gumikkal rendelkezik. Az FR2 kategória már kormányváltóval van szerelve, és szélesebb gumikkal, plusz 10 lóerővel erősebb, és másabb aerodinamikával, mint az FR1 kategória. Most ebben az pillanatban a csapatnak van egy FR2 és kettő FR1 versenyautója.

Nagyon örülök, hogy a Kermor Motorsport csapatba kerülhettem, mert nagyon jó érzem magam ott, és hogy befogattak engem, mint egy újoncot az csapatban. Nagyon segítőkészek és elkövetnek mindent, hogy mindig jobbak legyünk a csapattársammal Kovács Ádámmal."

Fotók: race-action.com - Kermor Motorsport


A harmadik forduló után Kovács Ádám a két újabb győzelmet követően még magabiztosabban vezeti a Histo Cup Formula Renault bajnokságát összetettben. Christopher Oslanec feljött a 6.helyre.

Ádámmal és Christoferrel legközelebb a Pannóniaringen találkozhatunk!

Fotók: race-action.com - Kermor Motorsport
Interjú: Hajósi Miklós

Fotók: race-action.com - Kermor Motorsport


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.