Mikulásnapi parkolói-vizit

Bűnmegelőzési akció az autófeltörések és lopások ellen

A gépjármű feltörések megelőzése, csökkentése és a gépjárműből történő lopások visszaszorítása érdekében, az elmúlt években sikeresen lebonyolított Mikulásnapi, bűnmegelőzési akciót ez évben is tervezik végrehajtani Fejér megye rendőrei.

2008.12.03 13:40ma.hu

Az akció során december 5-én pénteken az illetékes Rendőrkapitányságok Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai, bűnmegelőzési előadói, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály állománya a bevásárlóközpontok parkolóiban leállított gépkocsik utasterét fogják ellenőrizni.

Amelyik gépkocsiban csomagot, poggyászt illetve értéket hagytak a gépjármű-vezetők, a rendőrök figyelmeztetik a tulajdonost és az utasokat a gépkocsi-feltörés és áldozattá válás elkerüléséhez szükséges magatartásformákra, és részükre szimbolikus jelleggel átadásra kerül egy Mikulás virgács. Azok a gépkocsivezetők, akik az utastérben nem hagytak hátra értéket, szaloncukrot kapnak.

Székesfehérvár területén 08.00-10.00 óra között az Auchan áruháznál, 10.00-12.00 óra között a Fehér Palota Tesco Áruháznál, 12.00-14.00 óra között az Aszalvölgyi úton áruháznál találkozhatnak a parkoló autósok a jó tanács mellett szaloncukorral, netán virgáccsal szolgáló rendőrségi szakemberekkel. Gárdonyban 10.00-12.00 óra között lesznek jelen a Plusz Áruház parkolójában, Bicskén a Lidl bevásárlóközpont parkolójában, a Kossuth téri Sparnál, a Bocskai közben lévő CBA-nál, a Kisfaludy utca piac részénél, illetve Etyek, Körpince közben lévő CBA áruháznál 08.00-13.00 óra között tart az akció.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai az Aranyvölgyi úti Tesco parkolójában kezdenek 09.00 órakor, majd tíz órától az OBI-nál és 11.00-12.00 óra között az Interspárnál folytatják a megelőző felvilágosító programsorozatot. A szakemberek reményei szerint több szaloncukor fogy majd, mint virgács a Mikulásnapi parkoló portya ideje alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.