Hibrid luxuslimuzinnal készül a Porsche

Luxus és környezettudat: újabb nagy dobás jön a Porschétól

Még a végén megéljük a környezetkímélő autók valódi elterjedését. Egyre nagyobb ugyanis a gyártók felől tapasztalható érdeklődés a témában. Most például a Porsche akarja a Panamerát hibridmotorral (is) piacra dobni.

2008.01.08 14:25ma.hu



A Porsche luxuslimuzinját, a Panamerát hibrid motorral is árusítani fogják - ha a cég minden terve megvalósul. A motor ugyanaz lenne, ami a Cayenne Hybridben is bevetésre keül majd az évtized vége felé.

A Porsche érdeklősdése a hibrid járművek terén egyre nagyobb: luxuslimuzinját, a Panamerát hibrid motorral is piacra akarja dobni. A környezetbarát a jármű fogyasztására is jótékony hatással lesz - állítják a cégnél - 100 kilométeren kevesebb mint kilenc literrel is beéri majd (inkább nem is akarunk arra gondolni, mennyit ehet a kocsi tisztán benzines üzemmódban).

A meghajtás lelke a csomagtartóban elhelyezett akkumulátor, a megfelelő elektronika, és az úgynevezett Hybrid-Modul a motor és a hajtómű között: ez biztosítja az erőforrások optimális kihasználását - vagy elektromos, vagy hagyományos, vagy vegyes módban. Így a Porschétól elvárt sportosságról sem kell lemondani (legfeljebb a környezetvédelem magasztos eszméiről).

Ennél többet sem tudni, sem látni nem lehet még. A porsche ugyanis még fotókat sem adott közre az új járgányról. A marketingízű szövegek szerint teljesen új térérzetről és feltűnően nagyvonalú fejtérről lehet álmodozni - de csak óvatosan, mert ez sok mindent jelenthet.

Ennél többet legkésőbb 2009-ben tudhatunk: ekkor lesz a kocsi bemutatója, és piaci debütálása is. A hibridé pedig a piac reakcióitól függően még később.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.