Villanykocsi a dizájn mestereitől

Elektromos városi autót tervez a Pininfarina

Az autódesign egyik legnagyobb nevének számító Pininfarina nagy fába vágta a fejszéjét: elektromos városi kisautó fejlesztésébe száll be a patinás cég. Kérdés csak az, jelent-e ez önmagánál többet.

2008.01.03 06:10ma.hu

A nagy nevű, ám az utóbbi években anyagilag nem túlzottan jól muzsikáló cég 2010-re akar az új nagy dobással előrukkolni: városi villanyautóval akarnak a piacon megjelenni. A kisautó egy feltöltéssel 250 kilométert tud majd megtenni, egy tizedmásodperc híján öt másodperc alatt gyorsul ötven kilométeres sebességre, és legfeljebb százharmincas tempóra lesz képes, ha a terveket valóra tudják majd váltani.

A jól hangzó terveket némiképp kétségessé teszik a korábbi sikertelen próbálkozások: eddig látványos sikerek nem voltak. Hátha majd most...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.