Műszaki hiba

Változik a 24-es villamosok közlekedése Budapesten

Műszaki hiba miatt csütörtökön és pénteken egyes időszakokban változik a 24-es villamosok közlekedése a fővárosban.

2013.04.11 17:00MTI

A 24-es villamosok csütörtökön este 7 óráig, pénteken pedig 6 óra és 9.45, valamint 13.15 és 19.45 között a Festetics György utcától csak a Haller utcáig járnak, onnan a kimaradó Millenniumi Kulturális Központ és a Közvágóhíd állomás a 23-as, az ideiglenes itt megálló 23E, az 54-es és az 55-ös buszokkal érhető el. 

A korlátozás oka, hogy a Közvágóhíd végállomás közelében síntörés miatt kisiklott szerda este egy 2-es villamos, ezért a pályahiba végleges kijavításáig a végállomásra csak egy vágányon tudnak beállni mind a 2-es, mind a 24-es villamosok, emiatt viszont tarthatatlanná válik a menetrend. 

A sérült vágányszakasz kijavítása és a további felújítási munkák elvégzése szombattól április 28-ig tart, ebben az időszakban a 2-es és a 24-es villamosok is csak a Haller utcáig közlekednek majd. A Boráros tér és a Közvágóhíd között ebben az időszakban 2-24V jelzéssel villamospótló autóbuszokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

A központ utalt arra, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, így a villamospótlóról vagy arra történő átszálláskor az egyszeri utazásra szolgáló jegyek esetében nem kell új jegyet kezelni, hanem a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni, az átszállás után pedig azt a számkocka nélküli végén is érvényesíteni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.