Itt a Subaru turbófeltöltéses boxermotorja

A legjobb erőforrás a 2,0 és 2,5 liter közötti kategóriában

A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), a Subaru személygépkocsik gyártója bejelentette, hogy 2,5 liter lökettérfogatú, négyhengeres, boxer elrendezésű turbómotorja idén elnyerte az Év motorja címet a 2,0 és 2,5 liter közötti kategóriában.

2008.06.16 19:00ma.hu

Harminckét ország 65 elismert újságírója alkotta a zsűrit az UKIP Media & Events autós magazinok osztálya által szervezett versenyen. Nagy-Britannia legnagyobb, autótechnológiával foglalkozó lapcsoportjához olyan neves médiumok tartoznak, mint az Engine Technology International és az Automotive Testing Technology International. 

A bírák műszaki ismereteik alapján és a járművek teljesítményével, vezethetőségével, irányíthatóságuk könnyedségével, fogyasztásukkal és kifinomultságukkal kapcsolatban szerzett személyes benyomásaikra alapozva hozták meg döntésüket. A bírák által adott pontszámok alapján osztották ki a nagydíjat, az összesen nyolc kategória legjobb motorja díjat, és három egyéb elismerést. 

A Subaru díjnyertes motorja kis és nagy fordulatszámon egyaránt jelentős nyomatékot ad le, ezért teljesítménye összességében jobb, vezethetősége nagyszerű. A közelmúltban végrehajtott változtatások, mint például a módosított turbófelöltő, javítják a jármű erőteljes és jól kézben tartható agilitását, illetve mérséklik az emissziót. 

A díjnyertes erőforrás számos modellben kapható: Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában a jelenlegi Forester és Impreza, Észak-Amerikában és Ausztráliában a Legacy, illetve csak Észak-Amerikában az Outback kapható a 2,5 literes turbómotorral. 

A 2,5 literes turbó boxermotor műszaki adatai: 

• Fajtája: DOHC, tizenhat szelepes, négyhengeres, turbófeltöltéses, benzines boxermotor • Furat/Löket: 99,5 mm X 79,0 mm 
• Lökettérfogat: 2.457 cm3 
• Sűrítési arány: 8,4:1 
• Legnagyobb teljesítmény (DIN): 169 kW (230 LE) 5.200/percnél 
• Legnagyobb nyomaték (DIN): 320 Nm 2.800/percnél 
• Üzemanyag-ellátás: többpontú befecskendezés


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.