Zajlik a cégek átszervezése

Völner: folyamatosan halad a közösségi közlekedés átalakítása

Folyamatosan halad a közösségi közlekedés átalakítása.

2012.09.02 08:40MTI

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy a közösségi közlekedés kapacitásának racionalizálása már korábban megtörtént, jelenleg a cégek átszervezése zajlik több lépcsőben. A programban a Volán-társaságok regionalizálása, a vasútnál a pályavasút és a személyszállítás elkülönítése is szerepel - mutatott rá az államtitkár, hangsúlyozva: a megörökölt adósságállomány és annak kezelése többletfeladatot jelent. Várhatóan január elejére alakul ki az új struktúra, amely mentén továbbműködnek a cégek - tette hozzá. 

A közösségi közlekedés átalakítása során a versenyképesebb utazási tarifákban is érvényesíteni kívánják a vasút előnyét. Az első módosítások már szeptember 1-jétől hatályba léptek. További nagy feladat az utazási kedvezmények felülvizsgálata, ennek az előkészítése többnyire megtörtént. A kedvezményrendszer átalakítása a valutaalappal történő tárgyalások részét képezi, ezért ennek függvényében döntés várhatóan majd az ősszel születik - fejtette ki Völner Pál.
 
A Nemzetközi Valutaalappal történő tárgyalásokon a magyar kormány az utazási kedvezményeknél azt szeretné elérni, hogy az ágazat szempontjai érvényesüljenek, a sok évtizeddel ezelőtt kialakult és megörökölt helyzetben ne legyenek drasztikus változások, hiszen a magyar társadalom teherviselő-képességét mindenképpen figyelembe kell venni a szabályozás kialakításánál - mondta az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.