Nyolc évet kapott

Kirakta az autópályán a gyerekét, hátha elütik

Az anya nyolc évet kapott, bűnrészes öccse kilenc esztendőt tölt a rácsok mögött, miután otthagyták a totyogó kisgyereket a száguldó autók között.

2012.07.11 11:00ma.hu
www.1tv.ru

Az az anya, aki felvitte kisgyermekét az autópályára Moszkva külterületén, abban reménykedve, hogy elüti egy autó, nyolc évet kapott, míg öccse, aki segített kitervelni az egész gyilkossági kísérletet, kilencévnyi börtönbüntetésre ítélte az orosz bíróság.

A 24 éves Elena Osina, és 21 éves testvére, Aleksandr, tavaly májusban próbálta meg eltenni láb alól a mindössze 10 hónapos fiúcskát. Reményeik szerint a gyorsan elhaladó autók nem vették volna észre a „kis csomagot” a gyengén megvilágított autópályán, így egyszerűen áthajtottak volna rajta.

Az ítéletet követően Osina azt nyilatkozta a lapoknak, hogy hiba volt az útra tenni a gyereket, soha többé nem teszi meg, és ha tehetné, megváltoztatná a múltat, de szerinte a 8 év kissé túlzás a tettéért. A nő börtönben ül majd, míg öccse fegyházban.

2011-ben, mikor a nyomozás megkezdődött, Elena és testvére nem szolgáltak információkkal arra vonatkozóan, hogyan került a gyerek az autópálya közepére. A nyomozás során a nő közben bevallotta, hogy egyre nehezebbé vált az élet, és már nem tudta nevelni gyerekeit.

A hattagú család, Elena, testvére, a két gyerek, és a nagyszülők már jónéhány éve egy 2x4 méteres konténerben éltek a fővároson kívül, miután hajléktalanok lettek. A család nagyon nem várta a kisfiú megérkezését, számukra csak egy újabb éhes szájat jelentett, aki állandóan sírt.

Életét csak is annak köszönheti, hogy éppen egy rendőrnő haladt arra járművével, Anna Gavrilina azonnal lefékezett, és éppen hogy a gyerek orra előtt állt meg. Azóta a kisfiúnak és testvérkéjének is új családja van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.