Munkacsoportot hoz létre a Fidesz

Módosul a KRESZ

A fideszes Bíró Márk közölte: munkacsoportot hoznak létre a Fidesz szakpolitikusai, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők a KRESZ módosítása és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetések "életszerűvé szabása" érdekében.

2012.05.10 17:30MTI

A kormánypárti politikus javaslatára a Fidesz-frakció április 23-án döntött úgy, hogy a KRESZ-t módosító rendelet felülvizsgálatát kéri, álláspontjuk szerint ugyanis túlszabályozott lett a rendszer, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.
   
A BM képviselőivel folytatott csütörtöki konzultáció után Bíró Márk elmondta: a tárca illetékeseivel abban állapodtak meg, hogy május végéig létrehoznak egy munkacsoportot, amely összefoglalja a problémákat, és ha szükséges, javaslatot tesz a mostani közlekedési szabályok és büntetések bizonyos elemeinek megváltoztatására, valamint új rendelkezések megalkotására.
   
A fideszes képviselő tervei szerint a testületben az érintett tárcák szakemberei mellett a társadalmi szereplők képviselői - így például KRESZ-oktatók, autós érdek-képviseleti vezetők, valamint szakújságírók - is helyet kapnak majd.
   
A KRESZ és a szabálysértési törvény módosítása a Pintér Sándor belügyminiszter részvételével megtartott hétfői Fidesz-frakcióülésen is téma volt. A tanácskozáson Bíró Márk - aki a jelenleg hatályos KRESZ gyökeres felülvizsgálatát vagy egy teljesen új közúti közlekedési szabályozás megalkotását javasolja megfontolásra - felszólalásában túl szigorúnak nevezte a jelenlegi közlekedési szabályokat, tovább jelezte, hogy magasak a büntetési tételek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.