Árvíz

Bács-Kiskun: 1600 hektár termőföldet borít víz

A Duna tizenkét vadászterületet is fenyeget a megyében. A vadak menekülési útvonala nyitott, így nagy valószínűséggel vadmentésre nem lesz szükség.

2013.06.11 18:58MTI
Fotó: MTI

Bács-Kiskun megyében 1600 hektárnyi termőterület került víz alá - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden.

Közlésük szerint ebből ezer hektár az árvízzel elöntött mezőgazdasági terület, egyéb közvetett okból pedig mintegy 600 hektár termőföldet borít víz.

A NAK közleménye szerint az árvíz nyolc tanyát, két-két lakóházat és terménytárolót, továbbá egy-egy mezőgazdasági telephelyet, állattartó telepet, lovardát, betonkeverő üzemet, vízmű telepet, üdülőterületet, éttermet, uszályberakó létesítményt és faiskolát is veszélyeztet.

A Duna tizenkét vadászterületet is fenyeget a megyében. A vadak menekülési útvonala nyitott, így nagy valószínűséggel vadmentésre nem lesz szükség, azonban a közutakon megnövekedett a vadveszély - figyelmeztetett a kamara.

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete mintegy 300 traktorral és pótkocsival, 20 rakodógéppel készült az árvízi védekezésre, szükség esetén 300 embert is képesek mozgósítani - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.