Árvíz

Legény a gáton: mit keres a kormányfő a töltéseken? Nézze meg a videókat!

A miniszterelnök azért van a dunai árvízi védekezés során a gátakon, hogy személyes tapasztalatai alapján tudja meghozni a védekezéshez szükséges politikai döntéseket, vagy csak kampányol?

Nézzen képeket az évszázad áradásáról >>> képgaléria

2013.06.11 09:22MTI
Orbán Viktor eközben Tökölön járt éppen... Videó a cikk alatt!

Kósa Lajos kedden, az M1 Ma reggel című műsorában az ellenzéki pártok által az árhullámot kísérő miniszterelnöki jelenlétet "kampányfogásnak" nevező megjegyzésekre úgy reagált: a kormányfő nem az árvízi védekezés szakmai irányítása miatt van jelen a Dunán levonuló árhullámot kísérve a gátakon, hanem azért, hogy személyes tapasztalatai útján hozza meg a védekezéshez szükséges politikai döntéseket, és jelenlétével erőt adjon a védekezésben dolgozóknak.

Kósa Lajos azt mondta: a katasztrófavédelem képviseli a szakmai vonalat, hogy hol kell védekezni, mit kell csinálni, és nem a miniszterelnök mondja meg, hova kell ellennyomó medencék csinálni, vagy homokzsákokat pakolni. Hozzátette: a kormányfőnek az kell tudnia, milyen erőforrásokat kell mozgatni, honnan lehet a védekezéshez szükséges pénzt átcsoportosítani, vagyis "a nagy logisztikai döntések" meghozatala politikai vezetői feladat. Hozzáfűzte, a belügyminiszter is csak a meglévő eszközök felett tud diszponálni.

Megjegyezte, az, hogy a kormányfő, a honvédelmi miniszter és a belügyminiszter, valamint a katasztrófavédelem vezetője személyesen is jelen van a védekezés helyszínén, lerövidíti a parancskiadási és végrehajtási időt, mert a személyes benyomás döntő, így lehet igazán felmérni a helyzetet.

A Fidesz ügyvezető alelnöke történelmi árvíznek nevezve a Dunán levonuló árhullámot, úgy fogalmazott: a kormányfő személyes jelenléte üzenet, hogy ez egy fontos ügy, és az önkénteseknek is erőt ad a kormányfő, vagy a miniszterek, politikusok személyes jelenléte.

2013. június 11. - Tököl

2013. június 10. - Báta, Dunaszekcső, Bár, Solt, Baja, Gemenci erdő

2013. június 9. vasárnap - Dunaalmás, Szentendre, Margitsziget

2013. június 8. szombat este

2013. június 8. szombat délután - Pilismaróton

2013. június 8. szombat délelőtt - Győrújfalunál

2013. jún. 7. péntek napközben - Tatabányától Pilismarótig

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.